|
|
|
Hozzávalók 4 személyre:
1 fej kínai kel (de lehet rendes kelkáposzta is), fél zacskó szója, 1 fej hagyma, kis olaj, pár kanál vegeta, só, másfél marék rizs, pirospaprika, ízlés szerint tejföl.
Elkészítése:
A szóját beáztatjuk ételízesítős vízbe. Közben a hagymát apróra vágjuk, és olajon üvegesre pirítjuk. Ha a szója már jól megszívta magát, leöntjük... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
1 db közepes patisszon, 4 db közepes paradicsom, 3 db paprika, 1 nagy fej hagyma, 1 pár virsli, 2 evőkanál olívaolaj, 5-6 karika csípős zöldpaprika, 3-4 gerezd fokhagyma, bors, só.
Elkészítése:
A paradicsomot leforrázzuk, meghámozzuk, gerezdekre vágjuk. A csípős zöldpaprikát megmossuk, felkarikázzuk. A paprikát megmossuk, kic... |
|
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók (4 személyre): 60 dkg újburgonya, 30 dkg szeletelt bacon, 4 paradicsom, 2 szál újhagyma, 3 ek. olívaolaj, 1 ek. vágott petrezselyem.
1. Kiterítjük a szalonnaszeleteket egy alufóliára, ráterítjük a szeletelt burgonyát, sózzuk, borsozzuk, és szorosan feltekerjük. Tepsibe tesszük, kevés vizet öntünk alá, és a sütőben 30 percig sütjük.
2. A paradicsom héját eltávol... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
2 vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 3 evőkanál olaj, pirospaprika, köménymag, só, 80 dkg marhalábszár, 1-2 zöldpaprika, 1 paradicsom, 2 dl vörösbor, 1 kg burgonya.
Elkészítése:
A megtisztított, apróra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát az olajon megfuttatjuk. A tűzről lehúzzuk, a pirospaprikával, a köménnyel meghintjük, és sóval ízesít... |
|
|
|
|
|
|
|
|
Pincepörkölt vörösborral
Hozzávalók:
2 vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 3 evőkanál olaj, pirospaprika,
köménymag, só, 80 dkg marhalábszár, 1-2 zöldpaprika, 1 paradicsom, 2 dl
vörösbor, 1 kg burgonya.
Elkészítése:
A megtisztított, apróra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát az olajon
megfuttatjuk. A tűzről le... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
4 szelet csirkemellfilé (80 dkg), só, őrölt bors, 1 póréhagyma csíkokra vágva, 4 evőkanál olaj, 30 dkg mélyhűtött zöldborsó, 1 paradicsompaprika karcsú cikkekre vágva, 4 evőkanál tejszín, 1 csokor petrezselyem apróra vágva.
Elkészítése:
A húst tenyérnyi darabokra vágjuk, gyengén besózzuk, borssal fűszerezzük. A hagymát az olajon megfutta... |
|
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
1 kg vagy 3 üveg konzerv gomba,
2 dl tejföl,
2 dl tejszín,
1 dl tej,
1 közepes fej (vagy két feleakkora) vöröshagyma,
2-3 kanál liszt,
némi olaj, só, bors, majoránna.
Az olajon pirítsd meg a fölaprított hagymát, tedd rá a fölaprított gombát. Kevés só, bors, majoránnával ízesítsd, kevergetve süsd 10-15 percig. Kö... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók 4 személyre:
1 erős paprika, 1 piros húsú paprika, 40 dkg brokkoli, egy csokor újhagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 kis konzerv ananász, 2 csirkemellfilé, 2 tasak gyorsrizs, 1 ek. vörösborecet, 8 ek. szójaszósz, 2 ek. méz, 5 ek. olaj, 5 dkg földimogyoró, 1,2 dl húsleves (kockából), 2 ek. vágott petrezselyem.
Előkészítés:
A zöldségeket megtisz... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
300 g tejcsokoládé, 90 g pattogtatni való kukorica, olaj, csoki a díszítéshez. Krém: 1 csomag zselatin, 500 g krémtúró, 150 ml tejföl, 50 g kristálycukor, 300 ml tejszín, 2 csomag vaníliás cukor, 1 citrom leve
Elkészítése:
A tejcsokoládét gőz fölött megolvasztjuk. A kukoricát kevés olajon kipattogtatjuk (nem sózzuk!), majd nagyobb darabo... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók (4 személyre):
15 dkg zúza, 15 dkg szív, 10 dkg máj, egy kis fej vöröshagyma, 10 dkg sárgarépa, 10 dkg gomba, 3 ek. olaj, 2 tk. vágott friss tárkonylevél, 1 dl tejföl
Előkészítés: A belsőségeket megmossuk, letisztítjuk, összevágjuk. A zöldségeket meghámozzuk, megmossuk, a hagymát finomra, a répát és a gombát kockákra vágjuk.
Elkészítés:|... |
|
|
|
|
|
|
|
A futamról : Az időmérés utolsó szakaszában Massa arra panaszkodott,hogy Alonso feltartotta - megnéztem a TVs felvételeket, s szerény véleményem szerint ez egyáltalán nem volt igaz. Alonso kb. 3 - 4 mpcel lehetett Massa előtt a kör elején, a kör végén pedig úgy 1,5-2re, de ez egyáltalán nem befolyásolhatta Massa autójának tapadását még a Parabolicában sem. Ennek ellenére Alonsot a ... |
|
|
|
|
|
|
|
A hosszú és egészséges élet titka
A táplálkozástudománnyal foglalkozó szakembereknek jó ideje feltűnt, hogy az ázsiai országokban sokkal ritkábban fordul elő infarktus, agyvérzés, csontritkulás, mell-, petefészek- vagy prosztatadaganat, mint Európában vagy az Amerikai Egyesült Államokban. Ennek okát az étrendben vélték felfedezni. Figyelmük középpontjába a szója került..... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
1 kg burgonya, 10 dkg vöröshagyma, 2 dkg piros paprika, 2 gerezd fokhagyma, 20 dkg barna liszt, 3 db tojás, 10 dkg zöldpaprika, 1 dl tejszín, só, bors, majoránna, 10 dkg reszelt trappista sajt, 2 dl olívaolaj.
1. A burgonyát megtisztítjuk, és finom reszelőn lereszeljük. A zöldpaprikát, hagymát apró kockára vágjuk, és kevés olajon megpirítjuk. A to... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
2 galamb, 5 dkg durvára őrölt törtbúza (burghul), 1 fej vöröshagyma, 1 marék fenyőmandula, 1 szegfűszeg, 1 mokkáskanál őrölt fahéj, egy csipetnyi őrölt szerecsendió, 1 evőkanál citromlé, 1 dl olívaolaj, só és bors
Elkészítése:
A galambokat megtisztítjuk. A májat és a szívet a vöröshagymával együtt ledaráljuk. Hozzáadjuk az egy óráig hide... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
60 dkg filézett csirkemell, 2 tojás, mustár, 1 dl olívaolaj, sültcsirkefűszer, liszt, só, bors.
Elkészítése:
A fölvert tojásokat összekeverjük csirkefűszerrel, mustárral, olajjal és annyi liszttel, hogy palacsintatészta sűrűségű legyen. A húsokat belemárt juk és letakarva egy napig pácoljuk. Kevés felforrósított olajon vastag bundájukkal... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
4 vastagabb szelet hátszín, 2 sárgarépa, 1 fél darab zeller, 1 kis póréhagyma, 4-5 dl erőleves, 2 dl tejföl, 2 csemegeuborka, 1 citrom, olaj, vaj vagy margarin, liszt, só, bors.
Elkészítése:
A hússzeleteket sóval, borssal beszórjuk, lisztben megforgat juk. és felforrósított olajon mindkét oldalát megsütjük. Mellészórjuk a megtisztított... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
gomba, vöröshagyma, kukorica, paradicsompüré, száraz fehérbor, citrom, őrölt babérlevél, kakukkfű, bors, só, olaj.
Elkészítése:
Kevés olajon fonnyasszuk üvegesre az egészen apróra vágott vöröshagymát. Majd tegyük bele a megtisztított és cikkekre vágott gombát és a kukoricát is. Adjunk hozzá néhány kanálnyi sűrített paradicsompürét, sózzu... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók (4 személyre):
6 kisebb vagy 4 nagyobb csirkecomb, 1 csapott evőkanál só, 2 fej vöröshagyma, 2 húsos zöldpaprika, 3 evőkanál olaj, 1 csapott evőkanál csemege pirospaprika, 1 paradicsom, 1 kg (új)burgonya, 2 dl tejföl, 2 evőkanál finomliszt.
1. A húsról a bőrt lefejtjük, eldobjuk, majd a combokat a forgónál kettévágjuk, és enyhén besózva félrerakjuk... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
8 tojás, 1 dl tejföl, 8 szelet baconszalonna, 4 csirke vagy pulykamáj, 1 fej vöröshagyma, 1 csokor snidling, 1 csokor petrezselyem, olaj, só, bors.
Elkészítése:
Kevés olajon megpároljuk az apróra vágott hagymát, rátesszük a vékony csíkokra vágott szalonnát és a kis kockákra vágott májat. Erős tűzön megsütjük. Sóval, borssal, finomra vág... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávaló:
60-80 dkg főtt marhahús, 2 dl tejföl, 1 fej vöröshagyma, 2 paradicsom, 2 paprika, olaj, 1 leveskocka, 1 kanál liszt, pirospaprika, 4 gerezd fokhagyma, só, bors, cukor.
Elkészítése:
Olajon megpároljuk az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, felcsíkozott paprikát és a lehúzott héjú, felkockázott paradicsomot. Ha megpuhult... |
|
|
|
|
|